Category

Løsningen som sparer 450 000 kilowattimer i året

Full name
August 2, 2024

Energioppgradering for Nittedal kommune

Innledning

Byggenergi er stolte av å kunne presentere et nylig gjennomført prosjekt for Nittedal kommune. Prosjektet omfattet en omfattende energioptimalisering av Li skole og Lihallen, med mål om å redusere energiforbruket og bidra til kommunens miljømål. Denne artikkelen beskriver prosjektets omfang, gjennomføring, resultater og den positive påvirkningen det har hatt på lokalsamfunnet.

Bakgrunn og målsetting

Nittedal kommune ønsket å redusere sitt energiforbruk og karbonavtrykk i tråd med nasjonale klimamål. Kommunen inngikk derfor en avtale med Byggenergi for å gjennomføre en omfattende energioppgradering av Li skole og Lihallen. Målsettingen med prosjektet var å:

  1. Redusere energiforbruket.
  2. Redusere kostnadene knyttet til energiforbruk.
  3. Øke andelen fornybar energi i kommunens energimiks.

Prosjektets omfang

Prosjektet omfattet følgende bygninger:

  • Li skole
  • Lihallen

I disse bygningene ble det gjennomført en rekke tiltak for å oppnå de ønskede resultatene.

Gjennomføring

Prosjektet ble gjennomført i flere faser:

  1. Kartlegging og analyse: Første fase innebar en grundig kartlegging av de nåværende energibruksmønstrene og tilstanden til de tekniske anleggene i bygningene. Dette inkluderte energisyn, termografering og analyser av inneklimaet.
  2. Planlegging og prosjektering: Basert på analysene ble det utarbeidet en detaljert plan for energioppgraderingen. Denne inkluderte valg av tiltak, tidsplan og budsjett.
  3. Tiltak: Følgende tiltak ble gjennomført i de aktuelle bygningene:some text
    • Tilknytte eksisterende bergvarmeanlegg tilhørende Li skole til Li hallen.
      Innstallering av tørrkjøler for å optimalisere effekten av brønnparken.  
    • Optimalisering av energibruk ved å overføre overskuddsenergi fra Li skole til Lihallen for å varme håndballhall, svømmehall og dusjanlegg.
  4. Oppfølging og optimalisering: Etter at tiltakene var gjennomført, ble det utført oppfølging for å sikre at de forventede energibesparelsene ble realisert. Dette inkluderte justeringer og optimaliseringer av de nye systemene.

Resultater

Prosjektet resulterte i betydelige forbedringer for Nittedal kommune:

  1. Reduksjon i energiforbruk: Det totale energiforbruket i de oppgraderte bygningene ble redusert med over 450 000 kWh per år.
  2. Økonomiske besparelser: Kommunen oppnår betydelig årlig besparelser.
    Besparelsen avhenger av strømprisen, men ca. 450 000 kr i året vil kommunen spare.     
  3. Økt bruk av fornybar energi: Benytte ekssitrende bergvarmeanlegg til å levere energi til nærliggende bygningsmasse har økt andelen fornybar energi i kommunens energimiks.

Kundens tilbakemelding

Nittedal kommune har uttrykt stor tilfredshet med prosjektets gjennomføring og resultater:

Jeg har god erfaring med Byggenergi og står gjerne som en positiv referanse for dette selskapet. Energioppgraderingen har ført til betydelige besparelser for våre innbyggere og for miljøet. – Jørn A. Karlsen, Energileder i Nittedal kommune.

Konklusjon

Energioppgraderingsprosjektet for Nittedal kommune har vært en suksess, og Byggenergi er stolte av å ha bidratt til å nå kommunens miljø- og energimål. Vi ser frem til å ta på oss lignende oppdrag i fremtiden og inviterer andre kommuner og organisasjoner til å kontakte oss for samarbeid om energioppgraderinger.

For mer informasjon om våre tjenester og tidligere prosjekter, besøk vår nettside eller kontakt oss direkte.

Vi håper denne artikkelen gir et godt innblikk i vårt arbeid og inspirerer andre til å vurdere energioppgraderinger som et tiltak for både miljøet og økonomien.

Vil du redusere ditt energiforbruk?

Kontakt oss for et uforpliktende tilbud

Kontakt oss

Legg igjen en melding, så tar vi kontakt med deg.

Halvor@byggenergi.no
+47 929 82 728
Seljeveien 22, 1481 Hagan
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.