Category

Ringerikskraft og Byggenergi i samarbeid på Spro Havn

Full name
November 10, 2023

Bygging av varmesentral på Spro Havn for Ringerikskraft

Innledning Byggenergi er stolte av å samarbeide med Ringerikskraft om å bygge en varmesentral for leilighetsprosjektet på Spro Havn på Nesodden. Dette prosjektet innebærer at Ringerikskraft skal eie og drifte anlegget i 20 år. Denne artikkelen beskriver prosjektets omfang, gjennomføring, forventede resultater og den positive innvirkningen det vil ha på lokalsamfunnet.


Bakgrunn og målsetting

Ringerikskraft har som mål å levere stabil og bærekraftig varme til beboerne på Spro Havn. Ved å bygge en moderne varmesentral i samarbeid med Byggenergi, sikter Ringerikskraft mot å:

  1. Sikre pålitelig varmeforsyning til byggetrinn 1, 2 og 3.
  2. Redusere miljøpåvirkningen ved å bruke energieffektive teknologier.
  3. Skape et økonomisk bærekraftig system som kan driftes effektivt i 20 år.

Prosjektets omfang Prosjektet omfatter bygging og drift av en varmesentral som skal betjene byggetrinn 1, 2 og 3 (130 leiligheter) på Spro Havn på Nesodden. Varmesentralen skal bruke sjøvann som energikilde.

Gjennomføring Prosjektet vil bli gjennomført i flere faser:

  1. Planlegging og prosjektering: Denne fasen inkluderer detaljert planlegging og prosjektering av varmesentralen, valg av teknologier, tidsplanlegging og budsjett.
  2. Bygging av varmesentralen: Byggenergi vil stå for byggingen av varmesentralen, inkludert installasjon av et moderne og energieffektivt varmeanlegg. En viktig del av arbeidet er å etablere infrastrukturen for å trekke sjøvann opp til varmesentralen.
  3. Testing og igangkjøring: Etter fullført bygging vil anlegget bli grundig testet for å sikre optimal funksjon før det settes i drift.
  4. Drift og vedlikehold: Ringerikskraft vil eie og drifte anlegget i 20 år, med løpende vedlikehold for å sikre stabil varmeleveranse.

Forventede resultater Prosjektet er forventet å gi følgende resultater:

  1. Pålitelig varmeforsyning: Stabil og pålitelig varmeleveranse til
    byggetrinn 1, 2 og 3.
  2. Miljøvennlig løsning: Bruk av sjøvann som energikilde reduserer miljøpåvirkningen betydelig.
  3. Langsiktig økonomisk bærekraft: Effektiv drift og vedlikehold over 20 år gir økonomiske fordeler for både Ringerikskraft og beboerne.

Kundens tilbakemelding

Ringerikskraft er svært tilfreds med samarbeidet med Byggenergi.

Frem til nå har samarbeidet fungert over all evne. Vi ser frem til å levere pålitelig og bærekraftig varme til beboerne på Spro Havn," sier Live Dokka, konserndirektør varme i Ringerikskraft.

Oppsummering

Byggingen av varmesentralen på Spro Havn er et viktig prosjekt for både Ringerikskraft og Byggenergi. Vi er stolte av å bidra til å levere en bærekraftig og pålitelig varmeforsyning som vil tjene lokalsamfunnet i mange år fremover. Vi ser frem til fremtidige samarbeid og inviterer andre selskaper og organisasjoner til å kontakte oss for lignende prosjekter. Vi håper denne artikkelen gir et godt innblikk i vårt arbeid og inspirerer andre til å vurdere energioptimalisering som et tiltak for både miljøet og økonomien.

Vil du redusere ditt energiforbruk?

Kontakt oss for et uforpliktende tilbud

Kontakt oss

Legg igjen en melding, så tar vi kontakt med deg.

Halvor@byggenergi.no
+47 929 82 728
Seljeveien 22, 1481 Hagan
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.